Ocenili mestských policajtov za záchranu životov

09.02.2012 Hlohovec

Hlohovec 9. februára (TASR) – Štyroch príslušníkov Mestskej polície Hlohovec ocenil primátor mesta Peter Dvoran za záchranu ľudského života. Dve hliadky ešte koncom uplynulého roka zabránili tragédiám, ktoré sa mohli stať, nebyť ich pohotovej a profesionálnej reakcii. Primátor ocenil obetavý a ohľaduplný prístup policajtov k ľuďom v ťažkej životnej situácii, ktorú sa rozhodli vyriešiť ukončením vlastného života.

V novembri zabránili Ján Vančo a Vladimír Polák 13-ročnej opitej dievčine skočiť pod prechádzajúce motorové vozidlo. Hliadka prišla na zavolanie dievčaťa, ktoré oznámilo, že je pod vplyvom alkoholu a chce sa ísť liečiť. Na mieste policajti zistili, že sa tam nachádza aj s matkou, pričom maloletá vykrikovala, že si zoberie život, skočí pod vlak alebo auto. Matka ju držala a snažila sa ju upokojiť, ale dcéra sa jej vytrhla a rozbehla sa proti autu.

V decembri 2011 zachránili Matúš Krivda a Vladimír Polák život 44-ročnému mužovi. Našli ho stáť na cestnom moste nad riekou Váh, už na druhej strane zábradlia. Hliadke sa podarilo nadviazať s ním kontakt, zachytiť ho za ruku a vytiahnuť cez zábradlie na chodník. Muž o okresu Trnava tvrdil, že chcel svoj život ukončiť, lebo stratil prácu a rozišla sa s ním družka. Tiež uviedol, že užíva lieky na depresiu. Podobný prípad na takmer na rovnakom mieste stal dva mesiace predtým. TASR informoval náčelník Mestskej polície v Hlohovci Jozef Šoka.
 

Vyberte región